Gå til sidens hovedinnhold

Bryr seg ikke om protestaksjon

Feiden i Fædrelandsvennen eskalerer, men redaktøren er likegyldig.

Etter uenighetene og lønnsdiktatet før jul fortsetter nå journalistene i Fædrelandsvennen å markere sin misnøye med ledelsen.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Les mer: - Gi ham mindre lønn

Mandag stilte de 90 skribentene i sørlandsavisen med ferske T-skjorter med påskriften Solidarnosc, solidaritet på norsk, for å symbolisere hvordan de føler seg behandlet.

Journalistene, som i lengre tid har titulert seg selv som Media Norges polakker, har nå tatt steget videre og brukt det polske fagforbundet i sin lønnskamp mot ledelsen i mediehuset.

Bryr seg ikke
Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth bagatelliserer protestaksjonen til jounalistene i sørlandsavisen. Han legger seg ikke opp i den siste t-skjorteaksjonen til de ansatte.

- Jeg ser Propaganda sier det pågår en feide i Fædrelandsvennen. Det er en beskrivelse av virkeligheten jeg ikke kjenner meg igjen i. Journalistene har gitt uttrykk for misnøye med lønnsoppgjøret, men den daglige tonen mellom meg og alle ansatte i huset er like hyggelig og vennlig som den alltid har vært.

Og han fortsetter:

- Hvordan de ansatte kler seg på jobben, anser jeg i utgangspunktet som en privatsak. Valg av tekstiler og farger er noe en sjefredaktør ikke behøver bry seg med, jeg er opptatt av kvaliteten på arbeidet som utføres. Den er, som vanlig, god.

Journalistene tok i bruk bylinenekt, men ble etter få dager tvunget til å signere igjen.

Les mer: Returnerer julegaver

Fædrelandsvennen eier 10 prosent av Næringslivsavisen NA24.no.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken