RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryter taushet for å lære opp helsefolk

Oslo (NTB): Legevaktlegen må få tilgang til taushetsbelagte opplysninger om pasienter for å kunne få vite om behandlingen var riktig, mener helseministeren. Slik kan feil unngås og kvaliteten heves.

Dagens helsepersonellov gir liten adgang til å gi slike opplysninger til dem som gir den første helsehjelpen, for eksempel ambulansepersonell eller legevaktlege, skriver Dagens Medisin.

Regjeringen foreslår endringer i loven som vil gi en begrenset adgang til å gi opplysninger når det kan gi viktig læring og kvalitetssikring. På den måtes kan den første behandlingen vurderes av andre aktører i helsevesenet, påpeker helseminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Dette vil gi viktig læring, både der hvor behandlingen har vært korrekt og der hvor den viser seg å ha vært ukorrekt. Bedre læring vil redusere antall feil og heve kvaliteten på pasientbehandlingen, sier Støre.

Det skal stå i pasientjournalen hvem som har fått hvilke opplysninger, og det skal ikke informeres mer enn det som er nødvendig for å lære om behandlingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere