*Nettavisen* Nyheter.

BTs bil-paranoia

I stedet for å glede seg over at nordhordlendingene endelig kan få leve som folk flest, fordømmer BT i dag gratiskjøringen over broen og prøver å latterliggjøre politikere som ikke liker flere bomboder.

05.01.06 15:49

I BTs hovedoppslag i dag legger syklistenes logrehund, journalist John Lindebotten, beslag på de øverste syv spaltene. Bredere blir det ikke. I ren kampanjestil hyler han nå på flere bomstasjoner og der fakta jobber mot ham og hans kampanje, bløffer han seg til faktagrunnlaget i stedet.

Oppslaget "Massiv trafikkøkning over "gratisbroene" " konkluderer i ingressen på førstesiden at gratiskjøring over broene vil kvele trafikken i Bergen.

Kampanje

Det verste er ikke at Bergens Tidende har en journalist som er nærmest hjernedød i forhold til fakta. Det verste er avisen lar ham bruke byens presumptivt mest seriøse organ i en kampanje av denne typen.

Han har fra sin mektige prekestol brukt de siste ti årene av sitt liv på å skrive Bybanen inn den bergenske virkeligheten på tross av massiv motstand fra folket. Like ensidig og kritikkløst har han nå som agenda å få opp flere bomsperrer.

Liten økning

I sitt oppslag slår han fast at den økte trafikken over Nordhordlandsbroen vil fylle bergensgatene. Det kan godt hende at det vil skje, men det finnes det ikke belegg for. Tallene de første dagene viser tvert i mot at selv om det er en formidabel økning over den nå bomfrie broen, er det liten eller ingen økning i biler gjennom Eidsvågstunnelen.

Grunnen til dette er de restriksjonenen som er lagt på parkering i Bergen Sentrum, sammen med busselskapenes og myndighetenes smarte mottrekk med sterkt reduserte busspriser.

Næringslivet jubler

I stedet for å kunne glede seg over nordhordlendingenes nye bomfrie hverdag som skaper nye markeder både for næringslivet nord og sør for broen, og minker isolasjonen for nord-kommunene, er det nå blitt Lindebotten og BTs oppgave å skremme skvetne politikere til å vedta ytterligere innskrenkninger i folks hverdag.

Allerede i 2009 er bommen tilbake for nordhordlendingene, denne gang for å betale veiutløsninger Bergen kommune trenger for å kunne løse ut nye boligfelt ved travbanen. Dette hardt prøvede folkeferdet bør derfor nå få nyte sine få måneder i "frihet" uten de forkvaklede oppgulpene til John Lindebotten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.