Gå til sidens hovedinnhold

BU-leder høster mer storm

Karl P. Olsen (Ap) er blitt en upopulær BU-leder i deler av Stovners nye bydelsutvalg.

Stovner: Olsen er fra før omstridt. SV mener han opptrer uklokt og lite inkluderende. Bråket oppsto da en ny lokalpolitiske groruddalskomiteen skulle nedsettes etter initiativ fra SV. Karl P.

Olsen foreslo like godt seg selv som leder, og at komiteen skulle være en blåkopi av arbeidsutvalget. Dermed låste Ap seg til å støtte FrPs Lorang Jensen som nestleder.

Det er stemning for AU, sa Olsen og kikket bort på sine kolleger i FrP. Olsen lyttet ikke til advarsler fra H og SV.

Komiteen bør være frittstående og uavhengig, og vi bør ha personvalg. En annen enn BU-leder bør styre den. Vi må sikre bredere politisk forankring, mente Tore Ludt.

Ny Ap/FrP-blokk

Tariq Rana (H) stusset også over AP/FrP-blokkens samstemthet.

Sist gang var dere imot, nå er dere for. Skal vi lære noe, må vi nye med. I AU sitter de "store". De har nok fra før.

Tross gjentatte spørsmål, ga ikke Olsen noen begrunnelse. Han strevde fælt med å holde mobilen avskrudd.

Det er ingen tvil om at Tore kan mest om denne saken. Hadde han kommet fra et annet parti, hadde jeg foreslått han. Dere burde være store nok, ikke bare se på kjøttvekta. Nå går jeg hjem kjempeskuffa. Dette er klønete, sa Myrhol.
Forslag på Per Opsahl (H) som leder og Ludt som nestleder ble også avvist av FrP/Ap-blokken.

Høyre har ingen lederverv i BU. Det synes jeg de fortjener, sa Ludt.

Dårlig BU-klima

Ap måtte ta tenkepause under stormen men landet på FrP, slik de også gjorde i konstitueringen. Ifølge Ludt har Olsen skapt et giftig klima i BU med sin konfronterende lederstil.

Dette lover ikke godt for fremtiden. Det kan ligge noe i påstanden om et Ap/FrP-samarbeid. At Ap heller vil ha Lorang Jensen som nestleder enn meg, er rart. Det er overraskende at han selv ønsker ledervervet. Det er ingen grunn til at han skal samle så mye på egne hender. Per Opsahl er en person med kompetanse, innsikt og engasjement. Han kunne blitt en god leder av komiteen. Dette var meget uklokt, sier Ludt.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?