*Nettavisen* Nyheter.

Buckingham Palace avviser overgrepsanklager mot prins Andrew

Prins Andrew trekkes inn i en ny rettsprosess rundt sexdømt amerikansk finansmann. Buckingham Palace avviser alle anklager. Foto: Chris Radburn

Det britiske kongehuset avviser alle anklager om at prins Andrew har hatt «upassende omgang med mindreårige».

02.01.15 17:56

En kvinne har navngitt prinsen i et dokument som er overlevert en domstol i den amerikanske delstaten Florida i forbindelse med en overgrepssak mot finansmannen Jeffrey Epstein, som i 2008 ble dømt for seksualforbrytelser.

Ifølge BBC har kvinnen sagt at hun ble tvunget av Epstein til å ha sex med prinsen da hun var mindreårig.

Kategorisk avvist

– Dette er relatert til en pågående sivil rettstvist i USA, som hertugen av York ikke er en part i. Derfor vil vi ikke kommentere detaljene. Men for å unngå tvil: alle påstander om utuktig omgang med mindreårige er kategorisk usanne, sier en talskvinne for Buckingham Palace.

Klikk på bildet for å forstørre.

Prins Andrew Foto: Chris Radburn

Overgrepene skal ifølge kvinnen ha skjedd i London, New York og på Epsteins private øy i Karibia i årene mellom 1999 og 2001.

Ifølge Telegraph skal den da 17 år gamle jenta ha sagt at hun ble holdt som en sexslave av Epstein, som flere ganger skal ha «lånt henne ut til rike og mektige venner».

I Florida blir 17-åringer regnet som mindreårige.

Omstridt vennskap

Prins Edward har tittelen hertug av York. 54-åringen er det nest yngste barnet til dronning Elizabeth og prins Philip. Han var gift med Sarah Ferguson fra 1986 til 1996. Paret har to døtre.

Prinsen har fått kritikk for vennskapet med Epstein, og de to ble sett sammen i desember 2010, da forretningsmannen nylig hadde sluppet ut etter å ha sonet en dom på 18 måneders fengsel for å ha lokket mindreårige til å prostituere seg.

Prinsen har besøkt Epstein flere ganger i hans hjem i Florida. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag