RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bud på børsselskap

Sist oppdatert:
Mandag morgen kom det et nytt bud på et av selskapene på Oslo Børs. Denne gang var det Technor.
Stavanger-fondet HitecVision Private Equity gir et frivillig bud på Technor ASA. Det kommer frem i en melding mandag morgen.

Budet er på 18 kroner pr. aksje, og er et kontantoppgjør. Technor vedtok den 23. februar utbetaling av utbytte på 0,50 kroner pr. aksje som vil komme i tillegg.

- Prisen tilsvarer en premium på 30 prosent, 32 prosent og 53 prosent, sammenlignet med volumvektet gjenomsnittlig omsetningskurs henholdsvis siste 20 børsdager, 3 måneder og 6 måneder. Aksjonærer i Technor som ønsker fortsatt eierskap i selskapet, vil bli tilbudt å co-investere på samme vilkår som HitecVision Private Equity, heter det i meldingen.

Tilbudet vil bli fremsatt av CET AS (CET), et holdingselskap som etableres av fondet HitecVision Private Equity IV LP (HVPE IV). I CET vil Technor få en langsiktig og stabil eier, som har til hensikt å bygge videre på selskapets sterke posisjon innen dagens forretningsområder og med dagens ledelse, opplyses det videre.

Det formelle budet vil bli fremsatt innen kort tid.

- HitecVision Private Equity gjør dette på vegne av private equity fondet HVPE IV, som nylig ble etablert med en total forvaltningskapital på 1,9 milliarder kroner. HVPE IV er et sektorfokusert private equity fond som kun skal gjøre investeringer innen olje- og gass-sektoren. Fondet har en investeringshorisont på 10 - 12 år. I tillegg til den egenkapital CET tilføres av HVPE IV, har SpareBank 1 SR-Bank gitt tilsagn om oppkjøpsfinansiering.

First Securities ASA er finansiell rådgiver for HitecVision Private Equity og CET i transaksjonen, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere