RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bud på riggselskap

Sist oppdatert:
First Securities har på vegne av en klient fremsatt et bud på halvparten av aksjene i Eastern Drilling. SeaDrill avviser at det er de som står bak. Les mer her:
(Oppdatert med kommentarer fra Trøim)

Før handelen startet på Oslo Børs ble aksjene i Eastern Drilling pauset. Årsaken var rykter som florerte i markedet om at selskapet var i ferd med å bli kjøpt opp.

Blant annet skrev Finansavisen onsdag at John Fredriksens SeaDrill skal ha vist interesse for selskapet.

Les mer om det her:
Rykter rundt Fredriksen

Utpå morgenkvisten meldte Eastern Drilling at de var blitt kjent med et betinget tilbud om kjøp av aksjer i selskapet var blitt presentert til aksjonærer i selskapet.

En ikke identifisert kjøper tilbød 125 kroner pr. aksje betinget av aksept for minst 50 prosent av aksjene.

Ved utløpet av akseptfristen forelå det ingen transaksjon, opplyses det i en melding fra selskapet.

Det er First Securities som skal har fremsatt budet på vegne av en klient. Klienten vil ikke stå frem.

Det går rykter i markedet om at SeaDrill skal gjennomføre en emisjon og flere aktører knytter nettopp John Fredriksen og SeaDrill til Eastern Drilling. SeaDrill har fra før kontrollen over Smedvig som igjen kontrollerer Eastern Drilling.

Adm. direktør Arve Andersson i Eastern Drilling forteller til NA24 iMarkedet at de ikke har fått noen indikasjoner på hvem som har lagt inn budet, og henviser til meldingen selskapet sende ut.

Avviser at det er SeaDrill

John Fredriksens høyrehånd og styreformann i SeaDrill Tor Olav Trøim avviser ovenfor NA24 iMarkedet at det er SeaDrill som står bak budet.

- Nei, lyder det kontant fra Trøim da NA24 iMarkedet spør om det er SeaDrill som står bak.

Spekulasjonene svirrer rundt i markedet på hvem det er som står bak budet. Smedvig sitter med like i underkant av 40 prosent av aksjene i Eastern Drilling.

I forbindelse med budkampen om Smedvig mellom SeaDrill og Noble ble det spekulert i at Noble kunne endte opp med Eastern Drilling.

Flere spekulasjoner

Det blir snakket om at Ocean Rig har lagt inn budet på halvparten av Eastern Drilling, noe Ocean Rigs toppsjef Geir Aune verken bekrefter eller avkrefter.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er så mange rykter der ute, og vi kommenterer ingen rykter, sier Aune til NA24 iMarkedet.

Ocean Rig hentet i går inn 250 millioner dollar i et obligasjonslån gjennom meglerhuset Pareto Securitites, og selskapet har dermed penger i kassen til å kjøpe seg opp i riggselskapet.

Også Lime Rock Partners, et britisk fond, er nevnt som mulig interessent. Disse sitter allerede med en god porsjon av selskapet gjennom konvertible obligasjoner. Lime Rock var også med da First etablerte Eastern Drilling.

Meglerhuset First Securities er den største kjøperen så langt denne dagen og står bak rundt halvparten av alle nettokjøpene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere