Gå til sidens hovedinnhold

Budbilsjåfør siktet i samme våpensak som Arfan Bhatti

En 37 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet i samme våpensak som islamisten Arfan Bhatti.

Mannen, som driver et lite budfirma, erkjenner å ha mottatt og oppbevart våpnene politiet har funnet. Men 37-åringen nekter, angivelig av frykt for sin egen sikkerhet, å oppgi hvem som ba ham oppbevare dem, skriver VG. Han hevder han mottok våpnene en ukes tid før han ble pågrepet.

Mannens forsvarer Eitya Rehman henviser til politiet og vil ikke kommentere saken. Politiet vil ikke kommentere om de mistenker Arfan Bhatti (39) for å være oppdragsgiveren.

Les mer

Bhattis anke avvist – fengslet i fire uker

37-åringen kom i politiets søkelys i kjølvannet av at politiet gjorde våpenfunn i en Oslo-leilighet tidligere denne måneden. Budbilsjåføren ble siktet den 15. mai. Dagen etter pågrep politiet Bhatti. Etterforskningen mot ham startet allerede lørdag 13. mai, kom det fram da Bhatti ble framstilt for varetektsfengsling 16. mai.

Les mer

Bhatti siktet for brudd på våpenloven - pågrepet kvelden før 17. mai

– Navnet til Bhatti kom raskt inn i saken, og tirsdag var etterforskningen kommet så langt at vi mente det både forelå skjellig grunn til mistanke og fare for bevisforspillelse, opplyste politiadvokat Anne Cathrine Aga da.

Bhatti er siktet etter straffelovens paragraf 190 som gjelder ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer for eksplosiver. Siktelsen går på anskaffelse av våpen. Bhatti selv nektet for å ha noe med våpenfunnet å gjøre.

(©NTB)

Bli med på innsiden:

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren