RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budet på Pechiney sendt EU

Sist oppdatert:
Canadiske Alcan håper nå på EUs støtte i budet på det franske aluminiumskonsernet Pechiney, og har sendt inn sitt bud til godkjennelse hos EUs konkurransemyndigheter
Alcan har budt 3,4 milliarder euro for det franske konsernet, som på sin side jobber iherdig med å motarbeide budet som de anser som fiendtlig.

Nå har Alcan tatt et nytt steg i prosessen, og skal ifølge Reuters ha innlevert budet til godkjenning hos EU-kommisjonen i Brussel og deres konkurransemyndigheter

En EU-godkjennelse er ansett som det største hinderet for Alcans bud på Pechiney. EU-myndigheten torpederte for tre år siden en sammenslåing av Alcan, Pechiney og sveitsiske Algroup. Resultatet ble at Alcan kjøpte Algroup, og nå går de altså løs på Pechiney.

Det er ventet at godkjennelsesprosessen i Brussel vil ta minst seks uker.

I tillegg til godkjennelse fra EU, så må franske myndigheter også gi sitt bifall. Det er ventet at dette kan falle på plass 5. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere