RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budkrigen om Song Networks er igang(Ny)

Sist oppdatert:
Det svenske telekonsernet Tele2 hiver seg nå med i jakten på det nordiske bredbåndsselskapet Song Networks, og utfordrer danske TDC med et motbud
Nytt: Tele2 kjøper Song-aksjer

Den danske Telekjempen TDC la 14. september inn et bud på 70 kroner pr. aksje for Song Networks, men nå kontrer de gamle telemonopolenes skrekk, svenske Tele2, med et motbud.

Tele2 byr 75 svenske kroner pr. Song-aksje i budet som er offentliggjort nå imorges. Tele2 mener et kjøp av Song vil gi selskapet nordisk tilgang på private ADSL-brukere.

I en egen melding i morges flagger Tele2 at de har kjøpt 5,3 millioner aksjer i Song. Aksjene tilsvarer 10,1 prosent av aksjekapitalen i bredbåndskonsernet.

Ser synergier

Tele2 varsler også at de ser synergier på 300 millioner svenske kroner årlig ved et oppkjøp av Song.

Budet priset Song Networks til 4,4 milliarder svenske kroner.

Song Networks, tidligere kjent som Tele1 Europe, er en pannordisk nettverksoperatør med egne nett i Danmark, Sverige, Norge og Finland med omkring 14.300 bedriftskunder.

Telenor-spekulasjoner

Det har også vært spekulert i om Telenor vil hive seg på i kampen om Song. Telenor forsøkte å kjøpe opp Song i 2002, men mislyktes.

Da iMarkedet snakket med Telenor dagens etter TDCs bud i høst, indikerte selskapet at dette ikke er så aktuelt, selv om selskapet ikke fullstendig vil avvise et bud.

- Vi har den plattformen vi føler vi har bruk for i det nordiske markedet, ikke minst gjennom kjøpet av Utfors, sa fungerende pressetalsmann Steinar Ostermann i Telenor til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere