RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjett-Jensen kjefter på Stoltenberg-regjeringen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Arbeidet med tilleggsproposisjonen er blitt sterkt preget av mange store, ubetalte regninger etter den rødgrønne regjeringen, ifølge finansminister Siv Jensen (Frp).

Det var en spent og smånervøs Siv Jensen som rett før 6.30 fredag morgen møtte pressen utenfor hjemmet sitt på Nordstrand før hun satte kursen mot Oslo sentrum. Hun holder naturligvis kortene tett til brystet, hva gjelder innholdet i tilleggsproposisjonen - den blåblå regjeringens forslag til endringer og omdisponeringer i den rødgrønne regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

- Det får dere vite klokka 10, sa hun til NTB på spørsmål om hvordan forbrukerne vil merke at landets regjeringen har fått ny farge.

Hun lover imidlertid at det vil merkes at landet har fått en ny regjering - en regjering som «tenker helt annerledes» - men advarte pressen mot «å spenne buen for høyt» og kjefter utilslørt på forgjengerne i regjeringskontorene. Neste års statsbudsjett kommer uunngåelig til å ha et tydelig rødgrønt preg, fordi regjeringen Stoltenberg «etterlot seg en betydelig mengde ubetalte regninger», ifølge Jensen.

- Det har vært mye å rydde opp i, sa hun, og kommenterte senere på TV 2 at endringer i budsjettet på asylfeltet blir gjort for å håndtere «arvesynden» etter regjeringen Stoltenberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere