RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjettet sprekker enda mer

Sist oppdatert:
Revidert nasjonalbudsjett viser at finansminister Per-Kristian Foss må gå enda lenger ut over den såkalte handlingsregelen enn det i det opprinnelige budsjettet
- Etter salderingen av budsjettet for 2004 har det kommet nye tall som innebærer at skatteinngangen i 2003 og 2004 blir mindre enn tidligere lagt til grunn, skriver Finansdepartementet i en melding i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

- I tillegg anslås veksten i utgiftene knyttet til folketrygden å bli høyere enn lagt til grunn ved salderingen av budsjettet. Regjeringens reviderte budsjettforslag for 2004 innebærer at anslagsendringer knyttet til skatteinntekter, dagpenger og renter ikke dekkes inn ved budsjettiltak. Andre anslagsendringer og forslag til økte utgifter er dekket inn, heter det videre.

Dette innebøærer at det brukes at det brukes hele 55,2 milliarder kroner av oljepengene i 2004, noe som er en økning på rundt 5,75 milliarder 2004-kroner fra regnskapet for 2003, og en økning på rundt 4,5 milliarder i forhold til det det opprinnelige budsjettet for 2004.

Bruken av oljepenger er vel 21 milliarder kroner over forventet realavkastning av Petroleumsfondet ved inngangen til året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere