RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjettkutt fører til barnevernflukt

Sist oppdatert:
Kuttene i barnevernsinstitusjonene fører til flere barn per ansatt, og flere barn som flykter fra institusjonene.

I fjor fikk barnevernet i region vest klar beskjed om at det i løpet av to år skal spares inn 200 millioner kroner på budsjettet. Ifølge Bergens Tidende skaper dette problemer ved barnevernsinstitusjonene når nesten 20 prosent av budsjettet forsvinner.

- Vi blir skvist på økonomi og får ikke bruke nok folk. Da blir det slitasje, sykemeldinger, ekstravakter og lav bemanning. Manglende kontinuitet i bemanningen gjøre oppholdsstedet mer utrygt for ungdommen. Tilværelsen blir mindre forutsigbar, ungdommen får mange flere ansatte å forholde seg til og da får du blant annet flere rømninger, sier regiontillitsvalgt, Jostein Skogseth til avisen.

De nedjusterte budsjettene medfører en høyere andel ungdom ved institusjonene uten at bemanningen økes. Dette fører til dårligere tilbud til ungdommen og flere rømninger.

Plasstillitsvalgt ved Øvsttunsenteret, region vests eneste lukkede barnevernsinstitusjon, Maria Rabben har en klar oppfatning om hvordan hun vil reagere dersom noen forsøker å true seg ut.

- Har vi ikke nok personale til å takle den situasjonen som oppstår, så låser jeg opp døren dersom jeg eller andre står i fare for å bli skadet, sier hun.

I år har barnevernet i region vest fått ytterligere kutt i budsjettet på 60 millioner kroner mindre enn det som ble brukt i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere