RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjettløsning med et nødskrik

Joe Biden ser mot himmelen for å demonstrere at det var ikke derfra finanskrisen kom, men snarere fra George W. Bush sin skattepolitikk og kriger på kreditt.
Joe Biden ser mot himmelen for å demonstrere at det var ikke derfra finanskrisen kom, men snarere fra George W. Bush sin skattepolitikk og kriger på kreditt. Foto: RICK WILKING
Sist oppdatert:
Enighet i Senatet på nyttårsaften. Utsetter budsjettstupet to måneder.

Det er oppnådd enighet i Senatet om en avtale som skyver budsjettstupet to måneder fram i tid, opplyser kilder i Obama-administrasjonen ifølge NTB/Reuters.

Ifølge kildene er avtalen inngått mellom visepresident Joe Biden og republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell, og Biden jobbet sent mandag kveld med å få de øvrige demokratene i Senatet med på laget.

Dennye avtalen inneholder både skatteøkninger og kutt i offentlige budsjetter. Den må imidlertid også godkjennes av Representantenes hus. Dette vil trolig skje i løpet av tirsdag.

Dersom det ikke forelå enighet ved årsskiftet hadde Kongressen tidligere vedtatt at det automatisk skulle kuttes drøyt 600 milliarder kroner i statsbudsjettet, samtidig som det skulle innføres skatteøkning for de rikeste (NTB/Reuters).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere