Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buekorps kastes på gaten

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Lars Opstad/TV 2 Nettavisen
Guttene i Wesselengens bataljon blir kastet ut av Ladegårdsgaten etter 25 år til fordel for ny boligblokk.

(iBergen.no): Wesselengens bataljon har holdt til i Arbeiderboligen 12 siden 1981, og blir nå stevnet og kastet på gaten. Bergen Sør Eiendom har kjøpt eiendommen for 8,5 millioner kroner og skal bygge boliblokk, skriver Bergensavisen.

Eiendomsfirmaet har kjøpt den gamle skolen og politihuset i Ladegårdsgaten 19 og får med Arbeiderboligen i bakgården på kjøpet. Denne vil den nå rive for det nye leilighetsbygget, som ifølge arkitekten blir «et moderne nybygg med dimensjoner og fasadeuttrykk i harmoni med omgivelsene».

Wesselengen fikk oppsigelse fra de nye eierne 9. oktober, men nekter å forlate lokalene de har opprustet og vedlikeholdt for egne midler i 25 år.

- Uansett er utfallet forferdelig for buekorpsets del. Vi bestrider oppsigelsen, og mener den er ugyldig. Vår juridiske påstand er at de ikke trenger bygget før de har fått byggetillatelse. Vi tror heller ikke at selskapet virkelig har rett til å kaste oss ut, sier talsmann for Wesselguttenes Forening, Jan-Rune Viken, til BA.

Han sier det ifølge deres papirer kun er Bergen kommune som kan overta eiendommen.

Bergen Sør Eiendom har tilbudt buekorpset lokaler i kjelleren på det nye bygget, men Viken sier de ikke er interessert i å betale for rivningen av sine egne lokaler.

Les flere nyheter på iBergen.no .

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!