RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buffetts spådommer

Sist oppdatert:
Verdens mest kjente investor, Warren Buffett, har gitt sine årlige kommentarer som finansmarkedene. Her kan du se hans syn på alt fra dollar til Google og hedgefond
Buffett (73) har igjen gjennomført generalforsamlingen i det børsnoterte investeringsselskapet Berkshire Hathaway, som har gjort ham til USA nest rikeste mann (etter Bill Gates).

Og som vanlig holdt han og hans forretningspartner Charlie Munger, som har passert 80 med god margin, en seks timers seanse med spørsmål fra salen, hvor de to ringrevene ga sine syn på det meste innen finans.

Et hovedtema for Buffett har de to siste årene vært hans manglende tiltro til dollaren, på grunn av det store handelsunderskuddet.

De to siste årene har salg av dollar vært Berkshire Hathaways største investering i markedet. Buffett har tradisjonelt fokusert mer på å kjøpe og holde aksjer i det han har oppfattet som undervurderte selskaper.

Ifølge Bloomberg News opplyser Buffett at selskapet har fortsatt å øke beholdningen av andre valutaer, som ved siste rapportering var på 12 milliarder dollar.

Buffett mener den amerikanske økonomien vil gjøre det bra, og mener den amerikanske sentralbanken kan være for sen med å heve renten, som fortsatt er på historisk lave 1 prosent.

Buffett fastholder, som han har gjort de siste årene, at han synes det er vanskelig å finne billige aksjer, og Berkshire Hathaway sitter derfor på hele 36 milliarder dollar i kontanter.

Han ble spurt om den planlagte børsnoteringen av internettsøketjenesten Google, men sa han ikke ville investere. - Det er et fantastisk selskap, men jeg tipper det også blir en fantastisk pris, sa Buffett ifølge Bloomberg News. Han mener man sjelden finner undervurderte aksjer under en børsintroduksjon.

Buffett uttalte seg også negativt om hedgefund, som han mener tar fire ganger så høye honorarer som andre forvaltere, og som over tid ikke vil gi god avkastning for investorene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere