Gå til sidens hovedinnhold

Buksebilde av Trump tar av i sosiale medier

– Se etter selv og fortell meg at jeg tar feil.

Lørdag talte Donald Trump under det årlige delstatsmøte for republikanere i Nord-Carolina. Men det var ikke hans 90 minutter lange tale som stjal overskriftene i etterkant, det gjorde buksene hans.

I sommer er det planlagt at den tidligere presidenten skal på turne i USA der han skal tale på det ene politiske møte etter det andre.

Det skjer etter at Trump det første halve året etter at president Joe Biden tok over plassen i Det hvite hus i januar, har – til han og være – holdt en lav profil.

Startet 2024-valgkampen

Trump-møte i Nord-Carolina var altså først ut i rekken. Det var fra flere av Trumps allierte et håp om at den tidligere presidenten skulle vise et litt nytt fokus i helgen, og at blikket nå var rettet fremover og ikke bakover.

Men det var det ikke noe tegn på denne gangen heller. Trump brukte mye tid på å fokusere på påstander om valgfusk ved forrige presidentvalg, noe som har blitt kontrollert og tilbakevist gang på gang.

Han kom også med krass kritikk av jobben Joe Biden har gjort de første månedene som president.

Les også: Hamrer løs etter Trump-tirade: - Du har det ikke helt bra, du må komme deg over dette

Tar av i sosiale medier

Det er likevel en helt annen ting enn politikk som har stjålet oppmerksomheten i sosiale medier i etterkant av lørdagens møte. Spørsmålet folk stiller seg er: Hadde Trump tatt på seg buksene feil vei?

– Donald Trump talte med buksene på feil vei. Se etter selv og fortell meg at jeg tar feil, skriver New York Daily News' skribent, Brandon Friedman på Twitter.

Buksespørsmålet har tillegg fått en egen emneknagg «#TrumpPants», som har trendet de siste dagene.

En video på Twitter – som viser Trumps bukser – har i skrivende stund blitt sett over 8 millioner ganger.

Tvilsomt

Mange av Trumps motstandere har benyttet anledningen til å gjøre narr av den tidligere presidenten, noe som igjen har blitt besvart og forsvart av Trump-fans.

– Jeg kan ikke fatte hvor mange venstrevridde idioter som lar seg lure av det manipulerte bilde av Trump sine bukser, skriver programlederen John Cardillo, som også er republikaner og Trump-tilhenger.

Et av spørsmålene mange stiller seg er om man kan se glidelåsen, som vanligvis er å se foran på bukser.

Flere amerikanske medier har også omtalt temaet, og enkelte mener andre bilder som er tatt av Trump lørdag, tydelig viser at han har buksene på riktig vei.

Les også: - Bisarr uttalelse fra provokatøren Trump