RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bulimikere mest impulsive

Foto: Shutterstock
Bulimikere har mindre kontroll over sine lyster enn andre mennesker.

(SIDE2): Etter flere runder med psykologiske tester mener amerikanske forskere at personer som lider av bulimi følger sine instinkter mer enn andre uten sykdommen.

LES MER OM HELSE HER

Da forskerne stilte testpersonene et spørsmål, var det bulimikerne som var de første til å svare, uavhengig om svaret var riktig eller galt, det skriver Marie Claire.

Gjør oftere feil
Ifølge funnene viste «pasienter med bulimi større impulsivitet enn andre personer uten lidelsen, og de responderer raskere og gjør dermed oftere feil». Det var forskere ved Columbia University i New York og the New York State Psychiatric Institute som foretok studien.

Les også
Spiseforstyrrelsene forsvant
Er hun sykelig tynn?

Mangler impulskontroll
Funnene indikerte også at med ett bulimikerne hadde gjort en feil, var sannsynligheten større for at de ville gjøre en til. Forskerne tror dermed at det er denne manglende evnen til å kontrollere egen atferd som kan være opphavet til at personene opprinnelig blir bulimikere.

Forskerne har initiert mer forskning på området slik at leger kan bedre hjelpe sine pasienter med å kontrollere sine impulser.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere