RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bulkbonanza i New York

Sist oppdatert:
Det er bulkbonanza på Wall Street. Les saken her
Tørrlastrederiet DryShips gikk i går på børs i USA etter at emisjonen ble ni ganger overtegnet. Tegnerne kun notere en urealisert gevinst på over 11 prosent allerede første handelsdag.

Det greske bulkrederiet DryShips har vært en superinvestering for de som fikk kastet seg med i emisjonen.

Det er nå en enorm interesse for shipping blant investorene på Wall Street, og bulk ser nå ut til å vært det nye store, i hvert fall hvis notering av DryShips er en målestokk.

Kraftig overtegning

Rederiet gikk ut med en emisjonsramme på 7,1 millioner aksjer og indikerte en prising på 14-16 dollar pr. aksje. Da emisjonen ble satt i går var rammen økt til 13 millioner aksjer, og kursen ble satt på 18 dollar. Emisjonen ble 9 ganger overtegnet.

Den enorme interessen ga seg også utslag da aksjen ble notert på Nasdaq i går ettermiddag norsk tid. Aksjen åpnet på 19,28 dollar på Nasdaq og endte til slutt på 20,15 dollar, en oppgang på 11,3 prosent i forhold til emisjonskursen.

Ifølge Marine Moneys oversikt prises rederiet nå til to ganger verdijustert egenkapital, mot et snitt blant tank- og bulkaksjene på Wall Street på 137 prosent. DryShips prising er dermed i klasse med tankrederiet Nordic American Tanker Shipping som nylig ble strøket fra Oslo Børs.

DryShips vil i forbindelse med emisjonen og notering kjøpe en flåte på 11 bulkskip , både capsize, panamax og handymax-skip, og har fra før av seks skip i flåten. Totalt tonnasje vil etter kjøpet bli 1,33 millioner dødvekttonn fordelt på 17 skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere