RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bulkfest på Imarex

Sist oppdatert:
Fraktderivatbørsen setter rekorder når det gjelder aktiviteten innen tørrbulkkontrakter.
Den underliggende verdien på frakt og bunkerskontraktene som ble handlet gjennom systemene til Imarex og NOS var over 1,3 milliarder dollar i august. Det tilsvarer 7,5 milliarder kroner og ligger 28 prosent høyere enn snittet de siste tolv månedene.

Volumet økte med 16 prosent til 34.900 sammenlignet med et snitt de siste tolv månedene, men ligger likevel 18 prosent under nivået på samme tid i fjor.

Antallet tørrbulktransaksjoner økte med hele 93 prosent til 318 sammenlignet med samme periode året før med en verdi på 751 millioner dollar. Det er en økning på 49 prosent. Samtidig melder Imarex at antallet OTC- avregning steg betydelig gjennom juli og august.

- August ble nok en måned med mer enn 1 milliard dollar som ble handlet gjennom Imarex og NOS. Det sterke tørrbulkmarkedet hjelper noteringsverdiene høyere, men vi ser et sterkt underliggende aktivitetsnivå i alle våre markeder inkludert tank, tørrbulk, bunkers og opsjoner, sier den nyinnsatte konsernsjefen Herman Michelet.

Totalt ble det gjennomført 34.900 poster fordelt på 1.492 handler i august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere