RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bulkratene drar seg opp igjen(Ny2)

Sist oppdatert:
Indeksen for tørrlastratene har endelig snudd opp etter massive fall den siste måneden. Det er panamax-segmentet som trekker opp, også i futuresmarkedet
Nytt: Oppdatert med utvikling på Futuresmarkedet

Ved fiksing på Baltic Exchange i London i dag er tørrlastindeksen opp 10 poeng til 4.408, etter et nærmest kontinuerlig fall fra toppen på 6.208.

Totalt har indeksen falt 29,2 prosent før den nå snur. Toppen ble nådd den 6. desember etter måneder med kraftig oppgang.

Det er ingen bred oppgang å snakke om i dag, og det er kun de mellomstore bulkskipene, panamax-segmentet som kan vise til oppgang på Baltic.

Det er imidlertid en klar oppgang i futuresmarkedet for panamax'ene. iMarkedet.no får opplyst fra derivatbørsen Imarex i ettermiddag at de nærmeste kvartalskontraktene er opp 3.000 dollar til 39.000 dollar på timecharterbasis. Det er en oppgang på drøye 8 prosent.

Panamax-indeksen steg 59 poeng i dag til 4.235. Handysize-fallene ble også klart lavere enn hva som har vært trenden de par siste dagene. Indeksen endte ned 42 poeng til 27.823.

Capesize falt også noe videre, indeksen endte ned 25 poeng til 5.885.

Futureshandelen for capesize og handysize har også høstet en vis inspirasjon fra nedbremsning i ratefallene, og ligger stort sett uendret for de nærmeste kontraktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere