Bullish Stolt-ledelse

Stolt-Nielsens konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen var på offensiven etter gårsdagens tredje kvartalsrapportering. Han ser et sterkt markedet og nye gjeldsreduksjoner fremover

19.05.08 00:44

Det kom frem på en presentasjon han holdt på DnB Nor Markets Shippingkonferanse i Oslo i dag.



Stolt-Nielsen hevdet at kjemikalietankmarkedet alltid har vært styrt av utviklingen på tilbudssiden, skipskapasiteten. Nå ser det ifølge Stolt-Nielsen ut til at tilbudssiden vil flate ut fra neste år, og det for en periode på noen år. Samtidig ser Stolt-sjefene ingen endringen i den jevne veksten på etterspørselssiden.



Stolt-Nielsen forventer en vekst i etterspørselen på de viktigste kjemikalietankrutene på 3,7 til 4,9 prosent frem til og med 2008. I samme periode vil nettoflåtetilveksten være nær null.



- Det er ikke etterspørselssiden som holder igjen fremover, men muligheten for å bestille nye skip, sa Stolt-Nielsen.



Stolt-Nielsen frykter dermed ikke en ny kontraheringsoffensiv fra rederne, og viste til at verftskapasiteten for slike skip er nær solgt ut frem til 2008. Samtidig pekte han på at prisene på bygging av sofistikert kjemikalietanktonnasje nå er så høye at barrieren for nye aktører og mindre aktører har økt.



- Du må ha en stor flåte å spre investeringen på for å kunne forsvare byggingen av ny tonnasje, sa Stolt-Nielsen.



Bedre balanse

Når det gjelder den finansielle situasjonen til Stolt-Nielsen tegnet også Stolt-Nielsen nå et lysere bilde etter at rederiet det siste året har vært gjennom en restrukturering og refinansiering.



Finansdirektøren varslet at de forventer at gjeldsgraden gjennom kontantstrømmen vil falle fra 1,7:1 til 1,5:1 eller lavere frem til nyttår.



Han sa også at Stolt-Nielsen i løpet av kort tid vil komme ut av lånegarantiene mot 41 prosents eide Stolt Offshore, i forbindelse med at sistnevnte skal fullstendig refinansieres.



- Vi ser ingen problemer med refinansieringen for Stolt-Nielsen fremover, sa Stolt-Nielsen.



Stolt-Nielsen har 37 millioner dollar i forfall i fjerde kvartal, 173 millioner neste år, 460 millioner i 2006 og 147 millioner i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.