Gå til sidens hovedinnhold

Bunn-notering for Venstre

Oslo (NTB): Høyre er fortsatt større enn Fremskrittspartiet, og Venstre noteres på rekordlave 3 prosent i en ny meningsmåling.

Selv om Høyre fortsatt er større enn Fremskrittspartiet, har avstanden skrumpet i Respons-målingen som er utført for Aftenposten.

De to partiene veksler om den borgerlige tetplassen i ulike målinger, men i Respons-universet beholder Erna Solberg ledertrøya med en oppslutning på 22,9 prosent for Høyre mot 21,4 prosent for Fremskrittspartiet.

Det betyr at Frp, som vinner 1,6 prosentpoeng fra forrige måling, ville fått 38 mandater, mens Høyre (tilbake 0,6) ville tatt 41 mandater dersom målingen hadde vært valg.

En samlet oppslutning på 79 mandater er det samme som regjeringen ville fått, etter at Arbeiderpartiet går fram 1,1 prosentpoeng til 33,0 prosent, og både SV og Senterpartiet står uendret på henholdsvis 6,0 og 5,0 prosent.

Venstre er for tredje måned på rad målt av Respons under sperregrensen. Denne gang faller partiet 0,5 prosentpoeng til rekordlave 3,0 prosent. Ved et valg ville det betydd at partiets stortingsgruppe ville blitt halvert - fra dagens to distriktsmandater til ett. (©NTB)

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken