RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bunnen nådd for Frontlines breakeven

Sist oppdatert:
Frontlines VLCC'er klarer seg nå med under 20.000 dollar dagen for å ga breakeven på resultatbasis, men nå er bunnen nådd for kostnadsbesparelsene
Frontline har nesten kontinuerlig klart å kutte kostnadsnivået på sin enorme stortankflåte, så også i første kvartal i år. Samtidig er det nå klart at det ikke er særlig mer å spare inn på.

- Dette er nok bunnen, og det er renten som har dratt ned det siste stykke, men rentene kan ikke gå under null, sier adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline til iMarkedet.

Fraontlines VLCC'er, stortankskip større enn 220.000 dødvekttonn, kan i dag klare seg med 19.998 dollar pr. dag i timecharterrate for å holde bunnlinjen til Frontline i null. For å holde holde selskapets kontantbeholdning konstant må VLCC'ene klare 20.717 dollar pr. dag. Begge tallene er en ny forbedring fra forrige kvartal.

Suezmax-tankskipene, som er stortankskip på 130.000-160.000 tonn trenger nå kun 12.440 dollar dagen for å gå breakeven på bunnlinjen og 13.545 dollar på kontantbasis. Suezmax-kombinasjonsskipene trenger henholdsvis 13.666 og 13.351 dollar dagen.

- Det kan kanskje komme en marginal forbedring til i det flere an renteswapene utløper, sier Lorentzon til iMarkedet.

Det ble i dag opplyst at det forfaller ytterligere noen renteswaper i august, som øker Frontlines eksponering til et meget gunstig flytende rentemarked. Rederiet hadde ved utgangen av første kvartal omkring 1,35 milliarder av den langsiktige gjelden på 2 milliarder på flytende rente.

Frontline har som følge av den sterke kontantstrømmen nå begynt å forsere nedbetalingen av gjeld, og nedbetalt 29,3 millioner dollar før ordinært forfall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere