Se de tøffe spørsmålene til statsministeren:

Torsdag kveld var temaet brudd på koronareglene, og spesifikt hvorfor saken med Ap-nestleder Bjørnar Skjæran ble henlagt. Han hadde brutt reglene da han deltok på et nachspiel på et hotell i Bodø.

Torsdag ettermiddag kom nyheten om at også statsminister Erna Solberg hadde brutt reglene. Tre ulike familier hadde samlet seg til middag, med totalt 14 deltagere. Det er maks ti personer som gjelder for alle arrangementer.

NRK-programleder Fredrik Solvang startet sendingen med å vise til ulike saker hvor personer har fått bøter og straff for brudd på koronareglene.

Les mer: 14 personer anmeldt for brudd på smittevernregel

– Beklager

– Burde ikke du da melde deg til politiet, Erna Solberg? Spurte NRK-programleder Fredrik Solvang.

– Min familie brøt forskriften, fordi vi trodde at vi ikke var et arrangement. Jeg burde ha kunnet reglene bedre. Jeg var ikke selv til stede. Jeg var vekk fra Geilo stort sett hele fredagen og nesten hele lørdagen. Vi trodde vi var innenfor reglene, sa statsminister Erna Solberg.

Statsministeren understrekte at hun beklaget på det sterkeste, og at hun ikke kom til å melde seg til politiet. Selv opplyste politiet at de ikke ville gjøre noe med saken i kveld, men ville se på den i morgen.

Les også: Erna Solberg og familien brøt smittereglene: – Beklager

– Du gjorde det ikke fordi du trodde du ville komme unna med det?

– Nei, og det ville vært det dårligste stedet å være, et offentlig sted, om vi trodde vi kom unna med det, sa Solberg.

Podkasten Schendis hadde besøk av Erna tidligere i år, der hun snakket om hvordan bursdag og bryllupsdag skulle feires. Hør det her:
- Det hadde nok blitt en fest hvis vi hadde kunnet gjøre det, men det blir ikke i slutten av februar

Solvang spurte flere ganger om sikkerhetsvaktene hennes, som er politifolk, observerte bruddet på reglene uten å si noe.

– Nei, de var ikke der. For jeg var på sykehuset.

– Nå snakker jeg om lørdag.

– Nei, de bodde i en naboleilighet, og hadde ikke oversikt over hvem som kom og gikk, sa Solberg.

Les mer: Støre slakter Ap-toppene som brøt koronareglene - nå åpner politiet sak

– Reddes litt av Solberg

Koronaregelbruddet som har preget mediebildet mest den senere tiden var imidlertid saken med Ap-nestleder Bjørnar Skjæran. Åtte personer hadde samlet seg på nachspiel på et hotellrom i Bodø.

Politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, mener det var et helt annet type brudd - for det var så tydelig at det var et regelbrudd.

– Saken stiller i seg et litt annet lys, så han blir litt reddet av Solberg, sa han.

Skjæran-saken ble henlagt av politiet. Fjellheim påpekte at det var flere ungdommer som hadde møtt i forliksrådet på grunn av mindre brudd.