Gå til sidens hovedinnhold

- Burde kanskje ikke ha nevnt det

Sandra Borchs utspill om stenging av grensene blir latterliggjort på Twitter.

Senterungdommens leder Sandra Borch gjorde seg i morgentimene i dag bemerket med sitt utspill om at Norge bør melde seg ut av Schengen-samarbeidet.

Borch dro spesielt frem Norge som et attraktivt mål for utenlandske kriminelle, og vil stenge grensene.

Borch understreket og at hun selv har fått mobilen frastjålet to ganger på trikken i Oslo det siste året. Hun understreket at utenlandske kriminelle særlig retter seg mot kollektivtrafikk i byene.

Sitatet har blitt brukt som vinkling i flere medier. Ikke lenge etter utspillet begynte kritikken fra Twitter-samfunnet å hagle mot Borch.

Hva mener du - sleivutspill fra Borch eller feilvinkling i media? Diskuter i kommentarfeltet under saken.

- En ikke-sak
Borch selv irriterer seg over hvordan flere av avisene har vinklet saken.

- At jeg har blitt frastjelt mobilen er en ikke-sak! La oss heller få fokus på Schengen og konsekvensene av avtalen, skriver hun på det sosiale mediet.

Borch sier til Nettavisen at dagens utspill ikke har grobunn fra tyveriet av to telefoner.

- Dette er en samlet bestemmelse fra Senterungdommen som vi vil fremme på Senterpartiets landsmøte.

Glem partibytte
Hun fnyser av at flere mener hun bør bytte parti.

- Dette handler jo om å fjerne Schengen-avtalen, som Frp er imot. Dette er ikke innvandringspolitikk, men ønsket om å holde ute gjengangskriminelle som returnerer til Norge, sier hun.

Lederen for Senterungdommen sier at hun ikke er overrasket over at andre politikere henger seg opp i mobilutspillet.

- Det tyder på at mange ikke har andre argumenter å rutte med i debatten om å fjerne Schengen-avtalen. Når det er sagt, så ser jeg jo i ettertid at jeg kanskje skulle la være å nevne de stjålne telefonene, selv om det ble sagt med et glimt i øyet, innrømmer Borch.

Møter motbør
Borchs forslag om å stenge grensene møter motbør fra partiledelsen, men Sps fylkesleder i Østfold, Per Inge Bjerknes, støtter henne.

– Vi i Østfold har sett den grensekryssende kriminaliteten vokse enormt de siste årene. Sp blir kanskje latterliggjort av de andre partiene i denne saken, men jeg tror dette går rett til hjertet hos mange velgere, sier Bjerknes.

Latterliggjort
Haugevis av tvitrere irriterer seg over det de mener er sleivutspill fra Borch, og viser irritasjonen tydelig på det sosiale mediet. Flere hinter til at Borch tilhører feil parti.

Silje Strand Skauge:
@SandraNBorch FrP ringte. De har telefonen din og vil tilby deg jobben som innvandringspolitisk talskvinne #trikketyveri

Fredrik Graver:
Først Ola Borten Moe, nå Sandra Borch. Hvor mange flere SPere signaliserer ønske om overgang til FrP i løpet av våren?

VenstreRebekka:
@SandraNBorch har blitt frastjålet mobilen. Derfor skal norske grenser stenges, mener hun. Var det 1. april i dag, eller? #Schengen

Kadra Yusuf:
Lurer på om ikke Sandra Borch hører til feil parti. Krever stengte grenser

Flode:
Sandra Borch er lei av å bli mobbet for høyden , så hun sørger jevnlig for å komme med politiske utspill hun kan bli mobbet for i stedet.

Vanja Krüger:
Hvis ikke Norge, som er større enn Tyskland i areal og mindre enn Danmark i befolkning, har råd til å gi Sandra Borch ny mobil, hvem har da?

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken