RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Burde legen ha kommet på hjemmebesøk her?

Foto: Hege Frostad Dahle (Jarlsberg Avis)
Sist oppdatert:
Fastlegen og legevakten må svare for hvordan Roar Ersrud ble behandlet - eller ikke behandlet.

Med bakgrunn i artikkelen om Roar Ersrud i Jarlsberg Avis har fylkeslegen bedt om en redegjørelse rundt hendelsesforløpet og behandlingen av Ersrud.

Vil se på saken
- I forhold til vårt oppdrag tar vi tak i saker uansett kilder. Vi har til oppgave å se til at det blir utført forsvarlige helsetjenester, sier fylkeslegen. Han påpeker at deres interesse for saken ikke er en konklusjon på at det ikke har blitt utøvd forsvarlig helsetjeneste.

- Når vi har fått inn alle opplysningene i saken, vil vi foreta en konklusjon, legger han til.

Roar Ersrud forsøkte å få hjelp fra sin fastlege i Holmestrand. Med et bein som var tre ganger så tykt som normalt, og en funksjonshemning var det umulig for ham å komme seg til legekontoret selv. Han ble heller ikke møtt positivt da han spurte om hjemmebesøk var et alternativ. I forbindelse med ny fastlegehjemmel blir hjemmebesøk presisert.

- Har fastleger plikt til å foreta hjemmebesøk?

- En fastlege må regne med at det må foretas hjemmebesøk. Dette er ingen enkel vurdering. Man må se på sykdomstilfelle, hastegrad, om det kan gjennomføres forsvarlig undersøkelse og om man kjenner til saken, sier Lie.

Mest lest i Nettavisen nå:

Forsvarlig behandling?
Men han legger til at det ikke finnes en fasit på når et hjemmebesøk skal gjennomføres.

- Forsvarlighet er grunnforutsetningen. Det er faglige vurderinger som tas av den enkelte fastlege i forhold til hvilket utstyr, apparater eller medisinsk behandling som er påkrevd, legger han til.

Det blir en skjerping av forsvarlighetsgraden i den nye fastlegeforskriften. Tidligere var forventningene til fastlegen avtalebasert. Nå blir det nedfelt i forskrift, avslutter han.

Les andre saker fra Jarlsberg Avis her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere