*Nettavisen* Nyheter.

Burger King kaster hamburgere etter funn av hestekjøtt

Foto: Cate Gillon (Getty Images)

Kan føre til hamburger-mangel hos hurtigmatkjeden.

25.01.13 10:19

(SIDE2): Millioner av hamburgere rett i søpla.

Stengte fabrikken
Det var i forrige uke at ABP Food Group valgte å stenge produksjonen ved Silvercrest-fabrikken i Monaghan etter at nye tester av frosne hamburgere fra fabrikken fikk påvist DNA fra hestekjøtt.

«Da det er funnet heste-DNA i ferdigprodukter denne uken, har vi besluttet at det er nødvendig å stoppe all produksjon ved Silvercrest-fabrikken i Monaghan med umiddelbar virkning» melder produsenten i en pressemelding, skriver Huffington Post.

En talsmann fra Burger King sier at det ikke er noe bevis for at disse Silvercrest-produktene har direkte tilknytning til deres hamburgerne da disse var lagret og produsert for seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Guro Holmene

Allikevel har Burger King kastet burgerne for å være på den sikre siden. Burger King sier at hendelsen kan føre til mangel på hamburgere og de beklager bryderiet dette påfører kundene.

Det er hittil kun Burger King-restauranter og supermarked i Storbritannia og Irland som har fått ordre om å dumpe sine Silvercrest-burgere og så langt har det blitt fjernet ti millioner hamburgere.

Brukt hestekjøtt hos flere produsenter
Det er også påvist hestekjøtt i produkter fra andre irske kjøttprodusenter samt i produkter fra en britisk produsent.

En hamburgertype som selges på dagligvareforretningen Tesco viste seg å inneholde så mye som 29 prosent hestekjøtt.

Selv om irske myndigheter har gått ut og informert om at kjøttet i hamburgerne ikke er helsefarlig, så har mange butikker valgt å fjerne de aktuelle produktene som kan inneholde spor av hestekjøtt.

Det skal ikke være grunn for å frykte hestekjøtt i norske Burger King-restauranter og på hjemmesiden skriver fastfoodkjeden at deres hamburgere er laget av hundre prosent storfekjøtt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag