Gå til sidens hovedinnhold

Bursdagssang i kulda

Barna fra Stovner trosset kuldegrader og feiret 15-års jubileum.

Stovner: Den 17. januar i år er det nøyaktig 15 år siden bydel Stovner fikk et helt spesielt barnekor. Det var under barnehagekongressen på Stovner at Mette Skøyen, Lill Paulsen og Anne Berit Gullikstad fikk ideen om å starte et stort kor som skulle bestå av de eldste barna i bydels barnehager. Koret skulle være så stort at måtte hete Megakoret. Fram til år er det over 4000 barn i bydelen som har vært gjennom koret. Dagens Megakor består av rundt 300 barn. Alle barnehager i bydelen er en del av koret.
- Tanken bak koret er at barna skal ha felles opplevelser gjennom musikken, sier dirigent Gro Nettum.
Selve 15-årsjubileet ble markert med en storkonsert utenfor bydelsadministrasjonen. Noen få kuldegrader klarte ikke å skremme de små jubilantene, som sang for full hals.

Entusiastene

Mens Torkil Baden spilte gitar, dirigerte Gro Nettum koristene. Både Baden og Nettum er ansatte i barnehagene. Korets medlemmer skiftes ut hvert år. Barn slutter i barnehager og begynner på skolen. En ny gruppe barn skal øves inn og det meste av arbeidet med barna foregår i barnehagene.
- Korets øvelser foregår i alle barnehagene i Bydel Stovner. Det er ansatte selv som står for øvelsene. Her er det viktig å nevne at barnehagene gjør en kjempejobb, sier Nettum.
Megakorets dirigent ønsket også alle velkommen til den store sommerkonserten som koret holder i Frognerparken.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping