RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush: - En avgjørende bragd

Foto: SAUL LOEB (AFP)
Sist oppdatert:
Ekspresidenter kommenterer drapet på Osama bin Laden.

USAs president Barack Obama opplyste i en TV-tale søndag at Al-Qaida-leder Osama bin Laden ble skutt og drept i en amerikansk aksjon 1. mai. Bin Laden skal ha skjult seg i en bolig i byen Abbottabad, som ligger 100 kilometer nordøst for den pakistanske hovedstaden Islamabad.

President Obama informerte de tidligere presidentene George W. Bush og Bill Clinton om drapet på bin Laden før nyheten ble kunngjort på amerikansk TV.

Bush omtalte nyheten som en avgjørende bragd, melder CBS News.

- Denne avgjørende bragden er en seier for USA, for mennesker som ønsker fred i verden og for alle dem som miste sine elskede på 11. september, 2001, sier Bush.

- Kampen mot terror fortsetter, men i kveld har USA sendt ut et åpenbart signal: Uansett hvor lang tid det tar, så vil rettferdigheten seire, sier Bush.

Det var Bush som lanserte krigen mot terror etter angrepet i New York og Washington D.C., men han klarte aldri å finne Osama bin Laden. Det til tross for at det ble utlovet en dusør på 25 millioner dollar.

Ekspresident Clinton sier at drapet på bin Laden representerer et viktig øyeblikk for dem som mistet sine kjære i terrorangrepene 11. september 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere