RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush ber om påfyll til krigskassen

Sist oppdatert:
President George W. Bush trenger nå påfyll av krigskassen etter dyre kriger i Afghanistan og Irak, og ber om 170 milliarder kroner fra Kongressen
Ifølge NTB bryter Bush dermed et løfte om at han ikke skulle be om mer penger før valget i november.

- Selv om vi ikke kjenner de eksakte kostnadene for neste års operasjoner, indikerer de siste hendelsene på bakken og de økte utfordringene våre styrker står overfor, at det er nødvendig å planlegge for alle eventualiteter, sier Bush i en kunngjøring ifølge NTB.

Bush ber totalt om 170 milliarder kroner i tillegg til de 1.100 milliarder kronene har brukt de to siste årene på Afghanistan og Irak. Pentagon vil kunne ha pengene 1. oktober i år dersom Kongressen sier ja.

Midlene skal imidlertid ikke være nok, og det er ventet at Det hvite hus vil måtte be om ytterligere 340 og 510 nye milliarder kroner neste år. Dette vil legge et nytt press på USA budsjettbalansen, som allerede viser enorme underskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere