RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush best for aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Fondsforvaltere i Europa håper på at John Kerry vinner valget, men mener det vil bli best for markedet om Bush fortsetter som president, viser rundspørring
I en undersøkelse foretatt av fondsanalyseselskapet Morningstar har europeiske fondsforvaltere uttalts seg om blant annet presidentvalget i USA.

Flertallet, 69 prosent, av forvalterne mener at det er mest sannsynlig at Bush vinner presidentvalget, men en mindre majoritet, på 54 prosent, foretrekker den demokratiske utfordreren John Kerry.

Forvalterne mente at en seier til Bush ville være noe mer positivt for aksjemarkedet i USA enn en seier til Kerry. 38 prosent av de spurte sa at en seier til Bush ville være positivt mens 58 prosent sier at det ikke ville ha noen merkbar konsekvens. Hele 23 prosent mente at en seier til Kerry rett og slett ville vært negativt for amerikanske aksjer.

Etter valget, mener forvalterne, er det oljeprisen som vil være i fokus.

53 prosent av forvalterne mente at oljeprisen ville være mellom 40 og 60 dollar fatet om en 12 måneders tid. Bare 6 prosent av forvalterne venter å se en oljepris oppe i 60 dollar fatet.

For de som liker å gjøre det motsatte enn den gemene forvalterhop kan disse spørsmålene også være noe å se på.

Bare 8 prosent forventer at SMB-selskapene vil være den beste sektoren de neste 12 månedene. 75 prosent av forvalterne mener at dollaren vil være den svakeste valutaen de neste 12 månedene og 58 prosent forventer at det amerikanske aksjemarkedet vil være det verste markedet å være i det neste åre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere