RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush fikk pengene

Sist oppdatert:
Den amerikanske kongressen vedtok i natt en pakke på 87,5 milliarder dollar til militær i Irak og Afghanistan, og president George W. Bush fikk det som han ville
President George W. Bush hadde på forhånd truet med å legge ned veto dersom hele eller deler av beløpet ble gitt som lån. Senatet sluttet seg dermed til Representantenes hus, som sist fredag vedtok å gi pengene som en ekstrabevilgning, melder NTB.

Bush skal ha fått innfridde så godt som alle sine ønsker med hjelpepakken til de to landene som har vært rammet av krig ledet av USA. Pakken er den mest omfattende siden Marshall-hjelpen etter andre verdenskrig.

– Fienden i Irak tror at amerikanerne vil bli drevet på flukt. Det er derfor fienden er villig til å drepe uskyldige sivile, hjelpearbeidere og allierte soldater. Men USA vil aldri flykte, sa president Bush i natt om forholdene i Irak hvor 16 amerikanere nylig mistet livet.

Av potten vedtatt i går vil hele 65 milliarder dollar gå til de militære operasjonene i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere