RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush forbereder USA på krig

Sist oppdatert:
President George W. Bush forbereder sine landsmenn på krig. Han sa at utenriksminister Colin Powell vil legge frem nye bevis mot Irak i februar
Tirsdag kveld holdt president George W. Bush sin State of the Union-tale. Det var i denne talen i fjor at Bush lanserte uttrykket ondskapens akse, om landene Nord-Korea, Iran og Irak. De tre landene var også tema i årets tale, med hovedfokus på Irak.

I State of the Union-talen sa Bush at Saddam Hussein ikke viser forsøk på å følge det internasjonale samfunnets krav om nedrustning. Han sa videre at "diktatoren i Irak" kan gi kjemiske og biologiske våpen til "terrorist-allierte, som kan bruke disse uten forbehold".

Bush sa også at utenriksminister Colin Powell vil legge frem nye bevis mot Irak for FNs sikkerhetsråd i begynnelsen av februar.

Bush forsøkte å forsikre det amerikanske folket om at hans arbeid med å håndtere tyranner og terrorister ikke skulle trekke hans administrasjon bort fra oppgaven med å bedre den svake økonomien og det nedbrutte helsesystemet.

Amerikanerne har i hopetall snudd ryggen til Bush etter valgseieren for kort tid siden. Det er særlig håndteringen av økonomien som har fått folk til å reagere.

Halvparten av Bush' State of the Union-tale var likevel tilegnet diktatoren i Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere