Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush forsvarer seg i avskjedstalen

Foto: Ron Edmonds (AP)
Sist oppdatert:
I sin avskjedstale torsdag forsvarte president George W. Bush sin innsats for å hindre sammenbrudd i finanssystemet og nye terrorangrep på USA.

Washington (NTB-Reuters-AFP): Fem dager før han overlater roret til Barack Obama, forsøkte Bush i en TV-overført tale fra Det hvite hus å kaste et positivt lys over sin presidentgjerning.

Han forlater Det hvite hus som en av de minst populære presidentene noensinne, og noen historikere kaller allerede hans presidentgjerning en av de verste i amerikansk historie.

Selv når Bush fokuserte på det han mener er positive resultater, overlater han til Obama to pågående kriger i Irak og Afghanistan, en bitter og nær uløselig konflikt i Midtøsten, en økonomisk kollaps, en total mangel på energipolitikk og et frynsete rykte over store deler av verden.

I talen innrømmet han at noen av hans handlinger som svar på 11. september var omstridt, men han fortsatte å forsvare dem og pekte på at det ikke har vært noen nye terrorangrep på amerikansk territorium siden da.

- Hver morgen fikk jeg en rapport om truslene mot vår nasjon. Og jeg lovet å gjøre alt jeg maktet for å holde oss trygge, sa Bush.

- Det kan være liten tvil om resultatene. Amerika har klart seg i sju år uten et nytt terrorangrep på vår jord, la presidenten til.

Les hele talen hos CNN.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!