RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush innrømmer ikke tillitsfall pga. Irak

Sist oppdatert:
Den amerikanske presidenten George W. Bush anser ikke at USA har mistet troverdighet etter de feilaktige anklagene om masseødeleggelsesvåpen i Irak
(Ny: Korrigert)

Dette sa den amerikanske presidenten i TV-intervuer i mandag, ifølge Direkt.

I et intervju med TV-kanalen ABC ble Bush jr. spurt om den verden kommer til å tro på hans administrasjons anklager om andre land, etter den feilaktige analysen om masseødeleggelsesvåpen i Irak.

- Naturligvis skal vi være veldig forsiktige om hva vi vil presentere om vi har en situasjon der verden behøver å agere i sammen med et annet land. Men jeg tror at mennesker innså hvilken dårlig person Saddam Hussein var, sa Bush, ifølge AFX News.

Bush påpekte videre at Saddam hadde kapasitet til å utvikle våpen, og var derfor en farlig mann. Presidenten mener også at han ville tatt samme beslutning i dag om å ga til krig mot Saddams regime.

I et eget intervju med TV-kanalen NBC sa George W. Bush at han ikke utelukker militæraksjoner om ikke USA kan overtale Iran til å slutte å bygge kjernevåpen.

- Jeg håper at vi kan løse dette diplomatisk, men jeg vil aldri avvise noen mulighet, sa Bush.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere