RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush med enorm Katrina-pakke

Sist oppdatert:
President George W. Bush vil natt norsk tid presentere den største føderale hjelpepakken noensinne for å bygge opp igjen etter orkanen Katrina. Midlene overgår selv hva USA har brukt i Irak, og det ropes nå et budsjettvarsko i politiske og økonomiske kretser
Det er i en tale fra de flomrammede områdene ved New Orleans at president Bush ifølge The Washington Post, vil be politikerne i Washington om den enorme føderale hjelpe- og investeringspakken.

Den vil bli den største i sitt slag noensinne i USA. Hittil er kostnadene etter Katrina allerede fire ganger større enn den hittil største hjelpepakken etter naturkatastrofer i landet.

Pakken skal ha en ramme på over 200 milliarder dollar for det neste året. Det overgår selv hva USA hittil har brukt på krigen i Irak og oppbyggingen i etterkant de siste tre årene, opplyser representanter for det Hvite hus og kongressen til The Washington Post.

Planen omfatter hjelp til flom- og orkanofrene til å finne jobber, bygging nye husvær, helsestøtte og skolegang.

Bush som sliter med de dårligste popularitetsratingene hittil i sitt presidentskap, har allerede begynt å høste motstand i det politiske miljøet, også i eget parti, på grunn av de voldsomme planene.

Ifølge The Washington Post advarer budsjettanalytikere og konservative grupper mot at Katrina-kostnadene sammen med Bush tidligere skattebeslutninger vil skape kaos i landets finanser i mange år fremover.

Representanter i Bush-administrasjonen innrømmer overfor avisen at orkanen og kostnadene i etterkant vil sende budsjettunderskuddet i USA opp over 400 milliarder dollar igjen, som tilsvarer rundt 3 prosent av USA bruttonasjonalprodukt.

Kongressen har allerede brukt 62,3 milliarder dollar i forbindelse med Katrina som skapte enorme ødeleggelser i gulfdelstatene Mississippi, Louisiana og Alabama. Til sammenligning brukte Kongressen 17,8 milliarder dollar i forbindelse med orkanene Andrew, Iniki og Omar i 1992.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere