RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush med historisk gjeldsopptak

Sist oppdatert:
Med stadig større underskudd på statsbudsjettet, vil Bush-administrasjonen neste uke gå til markedet med en ny rekordplassering av statspapirer
Det amerikanske finansdepartementet har onsdag annonsert det som blir tidenes største utstedelse av amerikanske statspapirer i den kvartalsmessige refinansieringen.

President George W. Bush sliter med stadig større underskudd på statsbudsjettet og vil hente 60 milliarder dollar i plasseringen. Dermed overgår han det forrige rekorden som samme administrasjon satt sist kvartal med 58 milliarder.

Det er totalt 46,7 milliarder som forfaller til uken, så Bush får inn ytterligere 16,3 millioner til å dekke opp kostnadene ved Irak-krigen og manglende inntekter fra en svak økonomi og store skattepakker.

Det er ventet at budsjettunderskuddet vil ende på 450 milliarder i år ifølge administrasjonens siste estimat, som er økte fra 304 som var estimatet for tre måneder siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere