RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush sier nei til handelsblokade

Sist oppdatert:
USAs president tror ikke at en handelsbarriere vil hjelpe arbeidsplasser eller stålprodusentene mot kinesisk stålkonkurranse
Den amerikanske presidenten har avslått et forslag fremmet av den amerikanske stålindustrien, hvor det var foreslått at det skulle innføres en tollbarriere på kinesisk stål. Forslaget var fremmet for å hindre at 2.500 arbeidere skulle risikere å miste jobben.

Konflikten rundt stålimporten fra Kina har lenge vært en verkebyll for Bush og det har ført til at kongressen i USA har engasjert seg sterkt i saken. Fagforeninger, stålprodusenter og politikere i Kongressen håpet at saken skulle bli en test på den sittende administrasjonens hengivenhet ovenfor den kinesiske konkurransen. En lov som kongressen fikk igjennom i år 2000, gir industriene muligheten til å spørre presidenten om å innføre tiltak som vil ramme import av kinesisk varer.

Bush tror ikke barrierer hjelper

Bush sier at det ikke vil hjelpe selskapene eller arbeidsplassene om det innføres restriksjoner på kinesisk stål. Dette begrunner Bush med at det ikke vil være i nasjonens interesse å innføre slike restriksjoner. Ulempene med en slik innføring vil overgå fordelene for stålindustrien.

Importen av kinesiske stålrør har steget til 185.019 tonn i første halvår av 2005. Amerikanske produsenter har i samme periode produsert 576.579 tonn stålrør for det amerikanske markedet, en nedgang fra 798.984 tonn året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere