RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush tar Ohio og det Hvite Hus - Kerry protesterer(Ny2)

Sist oppdatert:
Både Fox News og NBC har nå utropt president George W. Bush til vinner av den viktige delstaten Ohio, men John F. Kerry vil foreløpig ikke utrope Bush til vinner av valget
Nytt: Oppdatert med status

Med Ohios 20 valgmannsstemmer vil Bush være oppe i 274 valgmenn, og ser dermed ut til å vinne. Ikke alle de store tv-nettnverkene i USA har foreløpig utropt Bush til vinner i Ohio. Både CNN og CBS venter fortsatt på at forhåndsstemmene blir talt før de vil utrope Bush til vinner.

Det behøves 270 valgmannstemmer for å sikre seg presidentembedet for de fire neste årene. Kerry oppgis å ha 252 stemmer ifølge CNNs målinger, mot BUshs 254 eksklusive Ohio.

I tillegg til Ohio, så er ikke resultatene i delstatene New Mexico og Iowa helt klare, men Bush er ventet å bli vinner av begge og kan dermed ta ytterligere 12 valgmannstemmer.

Det er med andre ord den som til slutt blir endelig vinner av Ohio som blir vinner, og det ser foreløpig ut til å bli Bush. Ifølge CNN er det nå omkring 120.000 stemmer i Bushs favør før opptelling av rundt 250.000 forhåndsstemmer er gjort unna.

Representanter for John F. Kerrys kampanje sa til CBS i morges norsk tid at det fortsatt er for tidlig å gi seieren i Ohio til Bush. Kerrys kampanje vil ikke komme med nye uttalelser før i ettermiddag norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere