RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buskerud fylke lekket sensitive opplysninger

Sensitive opplysninger om en barnevernssak ble lagt ut på Buskerud fylkeskommunes åpne postlister på nettet. Datatilsynet kaller hendelsen svært alvorlig.

Det var en bekymringsmelding som ble liggende åpen på fylkeskommunenes nettsider, melder NRK. Så fort kanalen tok kontakt, ble det ryddet opp.

– Umiddelbart tok vi postlistene bort fra nettet, samtidig som vi søkte på Google og andre steder for å være sikker på at informasjonen ikke kommer andre steder enn vi har kontroll over, sier kommunikasjonssjef Guro Hegna Svendsen i Buskerud fylkeskommune. Hun beklager sterkt at opplysningen lå åpent tilgjengelig.

– Det skal ikke skje. Vi har rutiner på å gå gjennom postlistene hver dag, og her har det skjedd en glipp.

Kommunikasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet sier det ser svært alvorlig på saken.

– Det er selvfølgelig veldig alvorlig for dem som blir rammet av det. Det gjelder det aktuelle barnet, familien og de som har sendt inn bekymringsmeldingen.

Han sier det er viktig at den som har begått feilen, retter den så raskt som mulig. I tillegg mener han det er viktig å melde fra om feilen og gå gjennom rutinene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere