Gå til sidens hovedinnhold

Buss for bane på linje 5 til helgen

Strekningen mellom Hasle og Økern på linje 5 vil erstattes med buss mellom Tøyen/Sinsen og Vestli til helgen. Bakgrunnen for stengingen er arbeider med den nye Lørenbanen melder Ruter.

SENTRUM/GRORUD: Til helgen er det dårlig nyheter for mange av Oslos reisende retning Grorud. På grunn av arbeider med den nye Llørenbanen blir det satt opp buss for bane på utvalgte strekninger linje 5, fra fredag 6. desember kl. 18:30 til og med søndag 8. desember.

Ruter forsikrer reisende om at de vil finne all nødvendig informasjon om reisealternativer i Ruters reiseplanlegger og på ruter.no. Det vil også være informanter fra T-banen ute for å hjelpe og informere de som har behov for det.

Kjøp billett på forhånd

Reiser du fra Rommen, Stovner og Vestli til Risløkka, Vollebekk, Økern og Hasle, eller fra Hasle, Økern, Risløkka og Vollebekk til Rommen, Stovner og Vestli må du bytte buss i Trondheimsveien (Veitvet, Rødtvet, Flaen eller Ammerud).

Reisende kan fortsatt kjøpe Ruter-billetter på stasjonene, selv om linje 5 er stengt, men for at bussturen skal gå raskt og effektivt anbefaler Ruter allikevel at de som har mulighet kjøper billett på forhånd.

På busslinjene 5A, 5B og 5C kan du kjøpe enkeltbillett av sjåføren uten ombordtillegg.

LES OGSÅ: Bussen må få T-bane-standard

Forvent lenger reisetid

Mellom Sinsen og Vestli og mellom Tøyen og Vestli kjøres det buss, med i alt tre busslinjer. Dette for å gjøre reisetiden så kort som mulig. Vi gjør allikevel oppmerksom på at du vil få lenger reisetid.

Slik kjører erstatningsbussene 5A, 5B og 5C:


• 5A Sinsen–Grorud
• 5B Tøyen–Grorud/Romsås
• 5C Sinsen–Vestli

Fra sentrum bytter du fra T-bane til buss på Tøyen eller Sinsen:

• Ta buss fra Tøyen hvis du skal til stasjonene Hasle til og med Linderud. Til Tøyen kommer du med alle T-banelinjer.
• Ta buss fra Sinsen hvis du skal til stasjonene Veitvet til og med Vestli. Til Sinsen kommer du med linje 5 og 6, som begge kjører til Ringen via Tøyen; og med linje 3 (linje 5 kjøres fra Carl Berners plass til Storo og videre som linje 3) og 4, som kjører til Ringen via Blindern.

LES OGSÅ:

– Norske, voksne kvinner stjeler som ravner

KOMMENTAR: «Slå ring om Ekebergsletta»

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris