RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buss i dagevis etter tunnelbrann

Foto: Øyvind Ludt (Mediehuset Nettavisen)
Det vil gå flere dager før lokaltogene vestover fra Oslo går som normalt.

En brann i Asker-tunnelen førte til togkaos i Oslo-området onsdag morgen.

Brannen ble oppdaget en drøy halvtime før midnatt, og tunnelen mellom Asker og Hvalstad ble stengt. Strømmen måtte tas og det berørte også Asker stasjon, som ble nødt til å stenge.

Les mer:Mer togkaos i dag

Rundt 07.30 kom strømmel tilbake igjen på Asker stasjon, men stasjonen ble stengt igjen rundt 09.30 på grunn av en signalfeil.

- Asker stasjon er åpnet igjen nå, og vi har nå samme situasjon som vi hadde rundt klokken 07.30 i dag, forteller informasjonssjef i NSB, Åge Christoffer Lundeby, til Nettavisen klokken 10.00.

- Signalfeilen skyldtes en isklump som var falt ned i sporvekslingen, som igjen påvirket andre spor og ga rødt lys på grunn av sikkerhetssystemet, forteller pressevakt i Jernbaneverket, Kjell Bakken, til Nettavisen.

To lokaltog rammes i flere dager framover
De aller fleste tog mot Drammen går nå som normalt. Men det er to lokaltog som fremdeles er rammet av skadene etter nattens brann på Asker stasjon.

Følgende kabal er blitt lagt opp:

- Lokaltoget mellom Lillestrøm-Asker stopper nå i Hvalstad, hvor det går buss til Asker. Lokaltoget mellom Moss-Spikkestad vil stoppe i Sandvika, hvor det går buss til Heggedal. Fra Heggedal går det tog til Spikkestad, forteller Bakken.

Bakken opplyser om at denne situasjonen vil vare i noen dager.

- Vi trenger noen dager for å reparere de omfattende skadene etter brannen, forteller Bakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere