RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buss i fjellvegg - seks personer skadd

Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidende)
Sist oppdatert:
Ni mennesker var ombord på bussen som kjørte i fjellveggen på Svelvikveien torsdag morgen. Sjåføren er fraktet til akuttmottaket på Drammen sykehus.

Utforkjøringen skjedde ved Norgips på Svelvikveien, retning Drammen, ved halv ni-tiden, skriver Drammens Tidende.

Illebefinnende
Årsaken til utforkjøring er foreløpig ikke kjent, men flere forhold tyder på at sjåføren kan ha fått et illebefinnende.

- Sjåføren har mest sannsynlig fått et illebefinnende. Det tas grundige undersøkelser av ham ved sykehuset for å finne ut hva som skjedde, sier Jack Larsen, driftssjef i Unibuss, avdeling Vestfold.

Han besøkte sjåføren, som er i midten av 60-årene, på sykehuset torsdag. Det første han spurte Larsen om, var hvordan det hadde gått med passasjerene.

- Han var veldig fortvilet , selvfølgelig. Han ville vite hvordan det hadde gått med passasjerene som var ombord på bussen. Det er nok ting som har skjedd her som sjåføren ikke er herre over, sier Larsen.

Seks skadd
Det var totalt åtte passasjerer på bussen da ulykken skjedde i halv ni-tiden torsdag morgen. En av passasjerene hadde reist fra stedet før politiet kom fram.

- To ble sjekket på stedet og erklært å være i god form, fem har fått lettere skader og ble sendt til legevakten for sjekk. Sjåføren av bussen ble sendt til akuttmottaket på Drammen sykehus. Han var ved bevissthet da han ble fraktet dit, sier Ølberg til dt.no.

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken. Bussens front endte i en fjellvegg. Den ble stabilisert av redningsmannskap som kom til stedet.

- Ting kunne gått langt verre. Dette har gått bra, situasjonen tatt i betraktning, sier operasjonslederen.

Veien stengt
Svelvikveien er stengt i begge retninger etter utforkjøringen. Politiet oppfordrer bilister til å ta andre veier.

- Det må brukes mobilkran for å få ned bussen fra fjellveggen. Veien må holdes stengt i flere timer, sier Arvid Ole Tang, innsatsleder på stedet.

Nesten ny buss
Bussen er fra Unibuss og går Sande-Svelvik-Drammen. Ifølge busselskapet er bussen av nyere årgang.

- Bussen er bare to år gammel, i god teknisk stand og ble kjørt av en svært erfaren bussjåfør, så vi vet rett og slett ikke hva som kan ha skjedd, sier driftssjef Jack Larsen til Gjengangeren.

Les flere saker i Drammens Tidende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere