Gå til sidens hovedinnhold

Buss traff veggen og tok fyr

Inne på verkstedet til busselskapet hengte gasspedalen seg opp.

Det var litt over klokken 09 at bussen kom durende inn i verkstedsveggen hos Firda Billag i Førde i Sogn og Fjordane.

- Vi vet ikke så mye enda. Det har skjedd en teknisk feil på bussen, som gjorde at den tok av av seg selv, sier verkstedssjef Bjørn Johnsen til Firda.no.

Umulig å stoppe bussen

Han forteller at gasspedalen på bussen hang seg opp, og at det ikke var hjelp i å bremse ned bussen.

Bussen bygde da opp fart, og kolliderte i verkstedsveggen mot veien ved Best bensinstasjon. Sammenstøtet var kraftig nok til å ødelegge store deler av verkstedsveggen, og det startet samtidig å brenne i frontpartiet på bussen.

Denne brannen greidde verkstedsarbeiderne ved Firda Billag å slukke selv, og de største skadene skjedde på bussen og på lokalet.

Ingen personskader

- Vi skal være glade for at det ikke ble noen personskader. Men vi kan ikke si så mye mer før vi har fått en bedre oversikt, sier verkstedssjefen.

Daglig leder ved Firda Billag, Peter Midthun, kommer til stedet samtidig med Firda. Han ser på uhellet som et mysterium.

- Det er utrolig at dette kan skje. Bussen mistet kontrollen, og vi må finne ut hvorfor det skjedde, sier Midthun, som forteller at de nå kommer til å informere Arbeidstilsynet.

Han er også lettet og glad for at bussen ikke presset seg ut i veibanen utenfor.

- Det er store materielle skader på bussen og lokalet, men det får være. Det viktigste nå er at ingen har kommet til skade, sier han.

Les flere nyheter fra Firda.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe