*Nettavisen* Nyheter.

Bussdrapssiktet avhøres trolig ikke denne uka

Bergen (NTB): Politiet håper å få avhørt mannen som er siktet for drapene på Valdresekspressen i Årdal i løpet av kort tid, men det skjer trolig ikke denne uka.

- Det er fortsatt noe uklart. Fredag fikk vi beskjed om at siktede ikke så seg i stand til å gjennomføre avhør denne uka heller. Det er status i utgangspunktet. Nå skal vi gjøre et nytt forsøk likevel, men det gjenstår å se hva vi får til, sier regionlensmann Åge Løseth til NRK.

Den 30 år gamle asylsøkeren fra Sør-Sudan som er siktet for å ha drept tre personer på Valdresekspressen i Årdal mandag 4. november, har så langt ikke blitt avhørt på grunn av sin helsetilstand. Han er fortsatt innlagt på psykiatrisk klinikk på Sandviken sykehus i Bergen.

Den drapssiktede mannen nekter straffskyld, men er varetektsfengslet i fire uker. Gulating lagmannsrett forkastet anken om fengsling og konkluderte i kjennelsen med at «samtlige fengslingsvilkår, samt vilkårene for restriksjoner og isolasjon, er oppfylt».

30-åringen anket fengslingskjennelsen fordi han hevdet at han ikke har noen erindring av å ha vært på bussen, langt mindre å ha drept tre mennesker.

Det var Margaret Molland Sanden (19) fra Årdal, bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya (53) fra Sverige som ble knivdrept på Valdresekspressen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.