RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussdrapssiktet nekter å forklare seg

- Vi vet foreløpig ikke når et forsøk på et nytt avhør kan finne sted.

Den 30 år gamle mannen som er siktet for å ha drept tre mennesker på Valdresekspressen, ville ikke forklare seg da politiet forsøkte å avhøre ham torsdag.

- Han sier han ønsker å forklare seg i saken, men at han vil gjøre det på et senere tidspunkt. Vi vet foreløpig ikke når et forsøk på et nytt avhør kan finne sted, sier etterforskningsleder og regionlensmann i Sogndal, Åge Løseth, til NTB.

30-åringen ble forsøkt avhørt av en tjenestemann fra Kripos på Sandviken sykehus i Bergen. Til stede var også en tolk og mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling.

Møtet begynte i 10-tiden og varte en times tid.

Godt håp
Trass i torsdagens resultatløse avhørsforsøk, sier Løseth at politiet har godt håp om å få snakke med mannen.

- Vi er i dialog med sykehuset og forsvareren og vurderer fortløpende når vi kan få muligheten igjen, sier han.

Etterforskningslederen sier at det generelt er viktig å få forklaringen til den siktede i alle straffesaker, og ikke minst i denne saken.

- Ideelt sett burde vi allerede hatt et avhør av ham, men vi kan ikke gjøre annet enn å konstatere faktum, sier regionlensmannen.

God fremdrift
Åge Løseth understreker at det mislykkede avhøret ikke forandrer politiets etterforskningsstrategi.

- Vi fortsetter med fullt trykk som før, sier han.

Han har foreløpig ikke så mye å fortelle om det omfattende prøvematerialet Kripos har tatt på åstedet og som nå gjennomgås grundig i Oslo.

- Det tar tid å få svar på alle prøvene og analysene fra Kripos, og vi kan ikke gi noe svar på det nå. Det vi kan si om etterforskningen, er at vi er godt i rute og har god fremdrift, sier etterforskningsleder Åge Løseth. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere