*Nettavisen* Nyheter.

Bussen ble EU-godkjent to dager før ulykken

Foto: Fredrik Hove / NTB scanpix

En fotgjenger omkom i den tragiske ulykken på Carl Berner.

16.12.13 10:54

Bussen som kjørte ned og drepte en fotgjenger i Trondheimsveien på Carl Berner i Oslo søndag kveld, ble EU-godkjent to dager før ulykken.

- Denne bussen er ett år gammel, og det stemmer at den nylig var inne til en årlig EU-godkjenning, sier pressekontakt i Nobina Philipp Engedal til NRK.no.

En mann i 30-årene døde og tre andre ble skadd i ulykken, deriblant bussjåføren.

Ulykkesbussen var inne til EU-kontroll den 13. desember.

Har du et tips om ulykken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

Andre bussulykke på 24 timer
Dette var den andre alvorlige bussulykken i Oslo i helgen.

Politiet har mandag mange spørsmål, men få svar på hva som forårsaket bussulykkene på Rommen og på Carl Berner i helgen. Totalt tre personer mistet livet.

Trafikkseksjonen i Oslo-politiet etterforsker begge ulykkene.

Sjåføren og en passasjer omkom etter at en buss kjørte av veien på Trondheimsveien ved Rommen nordøst i Oslo natt til søndag.

- Vi avventer rettsmedisinsk obduksjon av sjåføren i dag. Den gir kanskje noen svar. I tillegg venter vi på sikker identifikasjon av passasjeren som omkom, sier politioverbetjent Knut Nysæter i Oslo politidistrikt i NTB.

Det skal gjennomføres tekniske undersøkelser av bussen, og passasjerer skal avhøres.

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken. Bussen, som var på vei fra Oslo til Lillestrøm, kjørte av veien og rullet nedover bakken mot Margrethe Parms vei på Rommen.

Les også: Flere fotgjengere påkjørt av buss

Vått, men ikke isete
Søndag ettermiddag skjedde det altså ytterligere en bussulykke. En fotgjenger omkom da en buss kom ut av kontroll ved Carl Berners plass.

- Bussen er inne til tekniske undersøkelser, og vi fortsetter med etterforskning for å få klarlagt hendelsesforløpet. Vi skal avhøre vitner og sjåføren. Også her skal den omkomne obduseres for å gi sikker identifikasjon, sier Nysæter.

Bussen var inne til EU-godkjenning 13. desember, bare to dager før ulykken, opplyser administrerende direktør Philipp Engedal i busselskapet Nobina til NRK. Nobina har hatt oppdraget med å kjøre bussrute 31 siden oktober i fjor.

Ulykken skjedde ved 20-tiden søndag kveld. 31-bussen hadde først kollidert med en bil. Sjåføren tømte bussen for passasjerer og ble stående og snakke med bilføreren. Da sjåføren gikk inn i bussen igjen, mistet hun kontrollen over bussen.

Den rev ned en lyktestolpe og fortsatte over fortauet og ut av veien. En fotgjenger ble truffet av bussen og mistet livet.

Det har regnet i Oslo i helgen, og snø har smeltet. Nysæter forteller at det var vått, men ikke isete, på noen av de to ulykkesstedene.

Stygg ulykkesstatistikk
2013 lå lenge an til å bli et godt år for Oslo på ulykkesstatistikken. Fram til 12. desember hadde bare to personer mistet livet i trafikkulykker i Oslo i år. Denne dagen ble imidlertid en kvinne påkjørt i et fotgjengerfelt på Abildsø og døde av skadene.

Og med helgens to bussulykker har antallet trafikkdøde i hovedstaden kommet opp i seks i år.

- Dette er veldig trist. Vi hadde en god statistikk. Tallet hadde aldri vært så lavt som i år, og så skjedde alle disse ulykkene på så kort tid, sier politioverbetjent Knut Nysæter til NTB.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.