*Nettavisen* Nyheter.

Bussjåfør frikjent for uaktsomt drap

Stavanger (NTB): En 50 år gammel kvinnelig bussjåfør er frifunnet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på en 88 år gammel kvinne på en lysregulert fotgjengerovergang i Stavanger.

05.03.14 08:42

Tiltalen lød på at kvinnen (50) ved uaktsomhet og ved bruk av motorvogn har forvoldt en annens død, samt uaktsom kjøring.

Stavanger tingrett kom imidlertid fram til at det ikke var tilstrekkelig bevist at kvinnen hadde kjørt mot rødt lys, skriver Rogalands Avis.

To passasjerer som var med bussen, forklarte i retten at de var sikker på at lyset var grønt, mens flere andre vitner sa det motsatte.

Ulykken skjedde i oktober 2012, og politiadvokat Marjane Mikalsen la i retten ned påstand om at kvinnen ble dømt til fengsel i 60 dager, mens forsvarer Arvid Sjødin ba om frifinnelse.

I dommen heter det blant annet at tiltalte hadde god tid, at det var gode føreforhold, at hun var kjent på stedet og holdt normal fart. Retten legger også vekt på at ingenting tyder på at sjåføren var uoppmerksom ettersom hun ikke snakket med passasjerer, i mobilen eller holdt på med andre ting.

Retten kom til at det var en rimelig og fornuftig tvil, og at bussjåføren derfor måtte frifinnes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.