Bussjåfør kastet av skoleelev: - Vi skal ikke oppdra barna deres

KASTET AV: Bussjåfør Lena Furuskog (51) kastet elevene av her ved Eksjö resecentrum i Eksjö kommune i Småland.

KASTET AV: Bussjåfør Lena Furuskog (51) kastet elevene av her ved Eksjö resecentrum i Eksjö kommune i Småland. Foto: privat/Google

Lena Furuskog (51) hadde lenge bedt ungdommene om å slutte å skitne til bussen. Til slutt gikk hun lei.

14.03.19 20:28

Den svenske bussjåføren håper at foreldre tar en snakk med barna sine slik at hun skal slippe å kaste flere av bussen.

- Beklageligvis oppfører ungdommer seg ofte dårlig i hele Sverige. Det er på høy tid at foreldre tar sin hovedoppgave på alvor - å oppdra! sier hun på Facebook etter oppmerksomheten handlingen hennes har fått.

I lang tid har hun slitt med skoleelever som forsøpler bussen hennes på vei til skolen. Skitne sko i setene og søppel og brusbokser mellom setene har vært vanlig.

- Jeg har ansvar for at det ser pent ut når jeg forlater bussen, så det er jeg som må plukke opp søpla etter dem, sier hun. Flere kolleger har rapportert bråkete elever til skolen, uten at det har hatt en positiv effekt.

Mandag denne uken fikk hun nok, og kastet de urolige elevene av bussen. Hun og busselskapet gikk ut i lokalavisen Vetlanda-Posten og sa at elevene ikke kom på bussen igjen før de sa unnskyld for sin oppførsel.

Saken fikk nasjonal interesse og omtalt blant annet i Aftonbladet. Senere samme mandag, dukket elevene opp og beklaget sin oppførsel.

- Jeg ble veldig glad. Det var et stort steg i riktig retning, sier hun til avisen.

Pressekontakt Cathrine Myhren i Ruter, som er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, sier at hun ikke kjenner til lignende problemer som i Sverige.

- De aller fleste passasjerene oppfører seg veldig bra. Noen ganger kan det skje at passasjerer skaper utfordringer, men jeg vil ikke si at det gjelder spesielle aldersgrupper, sier hun.

De siste årene har Ruter hatt kampanjen «Først av - så på» for å bevisstgjøre reisende på at passasjerer først skal gå av transportmiddelet ved holdeplassene, før nye passasjerer går på.

- Det har hatt veldig god effekt, sier Myhren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag